Nog op zoek naar een stage per februari 2023? Dit is je kans!


Kia Nederland

zoekt

PR / Marketing Stagiaire


Het best verkopende automerk van Nederland word je niet door tradities te volgen. En daarom zijn we altijd op zoek naar nieuw talent om op te leiden en ons team te versterken. Op de afdeling communicatie komt een mooie stageplek vrij. Iets voor jou?

 • De koffie wordt voor je gehaald. Zo heb je meer tijd om in je stageopdracht te steken en optimaal te presteren.

 • Voordat je tijd hebt om je te vervelen, staat de volgende collega alweer aan je bureau. We willen namelijk van je leren. Over het bouwen van auto’s en het verkopen ervan weten we voldoende - maar jij begrijpt welke behoeften toekomstige generaties hebben op gebied van mobiliteit.

 • We hopen dat je veel op je telefoon zit onder werktijd. Jouw kennis over social media is namelijk belangrijk en willen we maar al te graag benutten.

 • Al het Engels dat je hebt opgepikt door te Netflixen is goud waard. Als bedrijf met een internationaal karakter is het namelijk fijn als je zowel foutloos Nederlands als Engels spreekt en schrijft. En Koreaanse series genoeg om te bingen als je meer over de cultuur van het merk wilt leren.

 • Maak gerust praatjes bij de waterkoeler. Communicatieve vaardigheden en een prettige omgang met collega’s vinden we namelijk belangrijk. En je komt aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid water.

 • Je mag de hele dag met auto’s bezig zijn. Deze stage is dus ideaal als je autoliefhebber bent. We betalen je er ook nog voor.

Hier doe je ervaring mee op:

Tijdens deze stageperiode zijn je belangrijkste taken het uitvoeren van verschillende PR- en communicatie-activiteiten. Denk aan het maken van nieuws, het aanpassen van reguliere persberichten voor het gebruik door dealers, ondersteuning van het communicatieteam bij het ontwikkelen van point-of-sale materiaal, ontwikkeling van nationale en lokale campagnes en het mee-organiseren van evenementen. Daarnaast maak je rapportages en coördineer je het persauto-wagenpark voor testritten door journalisten en influencers. De Communicatie & PR Manager is bij dit alles je mentor en sparringpartner.


Wat neem je mee:

 • Je bent derde- of vierdejaars student HBO communicatie. Maar wordt net zo behandeld als elke volwaardige collega in het team.

 • Je hebt affiniteit met auto’s en de autobranche. Dat helpt enorm, al zeggen we het zelf.

 • Je werkt graag in teamverband maar bent ook in staat om zelfstandig te werken, je bent initiatiefrijk, werkt geordend, bent accuraat, durft nieuwe ideeën te pitchen en wil samen met ons blijven werken aan het succes van Kia in Nederland.

 • Je bent in het bezit van rijbewijs B en belooft ons om geen scènes uit Fast & Furious 9 na te spelen.


Wij bieden je:

 • Een omgeving die zo dynamisch is als de Kia EV6 GT. Riemen vast!

 • Een stageplek waar je serieus genomen wordt en waar de kernwaarden Customer, Challenge, Collaboration, People en Globality hoog in het vaandel staan. Geen zorgen, die leggen we nog aan je uit.

 • Een marktconforme stagevergoeding.


Over Kia Nederland:

Kia zet wereldwijd en ook in Nederland enorme stappen. In 2022 zijn we het best verkochte automerk van ons land geworden. Een unieke prestatie. Hoe doen we dit? We nemen het voortouw op het gebied van elektrificatie en we zijn een automerk waar gedurfde, creatieve en ruimdenkende mensen werken. Ben jij het eens met onze merkovertuiging ‘Movement that inspires’, wacht dan niet en start in september jouw nieuwe avontuur bij Kia.


Deze stageplek start per februari 2023.


Meer informatie?

Voel jij je aangesproken en wil je reageren? Of vraag je je af of jij in dit profiel past? Neem dan contact op met Michaela Snelders, P&O Officer. Het telefoonnummer is 0346-753800. Uiteraard kun je ook meteen solliciteren door je brief met CV te mailen aan hr@kia.nl onder vermelding van “Stagiair PR/Marketing”.


Solliciteer nu op baan